Kıymalı Patates Tarifi
Kıymalı patates, kıymalı graten ve bunun gibi pek çok çeşitli yemek tarifi vardır. Bu kıymalı patates yemeği belki malzemeleri açısından standart gibi görünse de pişirme şekli olarak çok farklı olacak. Yemek zevkinin yarısı yenen yemeğin tadından geliyorsa inanın diğer yarısı da görsellikten gelir.
Kıymalı Patates Malzemeler
· 1 adet orta boy soğan
· 200 gr yağsız dana kıyma
· 3 adet orta boy patates
· 2 adet orta boy domates
· 2 adet sivribiber
· 1 çay bardağı su
· Tuz ve karabiber
Kıymalı Patates Hazırlanışı
Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğanlar ve biberleri kıyma ile kavurun. Tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın ve kıyma kendi saldığı suyu çekene kadar kavurmaya devam edin. Bu arada patates ve domateslerin kabuklarını soyun. Her ikisini de yuvarlak dilimler halinde kesin. Dilimlenmiş patatesleri suda diri kalacak kadar haşlayın. Derin bir ısıya dayanıklı fırın kabına sırasıyla dilimlenmiş domates, hafif haşlanmış patates, kıymalı karışım ve yine patates koyun. Malzemeleri aynı sırayı uygulayarak bitirin. 180 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika pişirdiğiniz yemeği bir on dakikada sıcak fırında dinlendirin. Servis tabağına bozmadan ters çevirdiğiniz yemek görsel açıdan oldukça zengin olacaktır. Tabağa ters döndürdüğünüz kalıp gibi patateslerin üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirebilirsiniz. Sıcak bir şekilde servis edilen yemek bir cacık veya güzel bir salata eşliğinde mükemmel gider. Afiyet olsun.