Piyano Kek Tarifi

15.05.2016 18:43

Malzeme Listesi

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • İsterseniz vanilya
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

Muhallebisi için ;

  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1, 5 çay bardağı un
  • 1 kutu krema ( Room )

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 çay kaşığı kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Üzeri için kakao

Piyano Kek Yapılışı

  1. Yumurta ve şekerleri iyice çırpın, ardından yağ ve sütü ekleyin.
  2. Sonra un ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. 
  3. Önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirin.
  4. İlk sıcaklığı çıkan keke sütlü karışımı ılıtıp üzerine dökün. 
  5. Ayrıyetten muhallebisini hazırlayın. 
  6. Biraz soğuyunca Roomu ekleyip çırpın soğuyan kekin üzerine muhallebiyi döküp kakao serpin. 
  7. Bir gün bekletilirse daha güzel oluyor yani akşam yapın ertesi gün afiyetle yiyin 
  8.  

İletişim