Ara
Ara
Nefis yemeklerin sırları burada
Yemek Sırları
>
Piyano Kek Tarifi
Piyano Kek Tarifi
15.05.2016 18:43
Etiketler
:
piyano kek
|
farklı kek
|
kolay kek
|
çikolatalı kek
Malzeme Listesi
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kabartma tozu
İsterseniz vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Muhallebisi için ;
2, 5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1, 5 çay bardağı un
1 kutu krema ( Room )
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı kahve
1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için kakao
Piyano Kek Yapılışı
Yumurta ve şekerleri iyice çırpın, ardından yağ ve sütü ekleyin.
Sonra un ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişirin.
İlk sıcaklığı çıkan keke sütlü karışımı ılıtıp üzerine dökün.
Ayrıyetten muhallebisini hazırlayın.
Biraz soğuyunca Roomu ekleyip çırpın soğuyan kekin üzerine muhallebiyi döküp kakao serpin.
Bir gün bekletilirse daha güzel oluyor yani akşam yapın ertesi gün afiyetle yiyin
Geri
İletişim
Zuhal Över
sevilenyemeklerle@gmail.com
Yemek Sırları
Webnode, an innovative sitebuilder
Have a captivating website for free!
Get started